mall modern


© Andrew Bell

Architects: Paragon Architects
Location: Johannesburg, 
Area: 100,000 sqm
Year: 2012
Photographs: Andrew Bell

   

Interior Architecture: Paragon Interface
Structural Engineer: Sotiralis Consulting
Quantity Surveyor: Schoombie Hartman
Contractor: WBHO/Tiber
Developer: Zenprop


© Andrew Bell

115 West Street is the new headquarters for a South African financial services company. Opposite the new high speed Gautrain station, it is for many visitors to South Africa, the first building they will encounter beyond the airport.


© Andrew Bell

The design of the building draws its concept from the difficult north-west orientation (remembering the southern hemisphere location) and the need to adhere to new energy legislation in South Africa. The country shares a green accreditation system with Australia and New Zealand. The building has been accredited with a 4 Star Green Star Design V1 rating. This will be confirmed as an as built rating in March 2013.


© Andrew Bell

The 2400 staff member building has extensive grey water systems, passive heating and cooling systems and high performance glazing with louvres to shade from the afternoon sun. The east and west elevations are characterised by scalloped profiled zinc sheeting. The design required a flexible building hence the large floor plates, punctuated by two atria to maximise the natural daylight into the office spaces and the ground floor below which was designed to create a park like environment with the introduction of 6m high Ficus Benjamina trees, sunken into the floor. The light sources are twelve giant 8.4m cones, which float above the atrium space like giant clouds.


© Andrew Bell

Modelling software was used extensively generate the cones, the concrete columns and much of the interior fit out.


© Andrew Bell

The external areas are xeriscaped with indigenous low water consumption plants. The work areas are punctuated with colourful breakout spaces to provide relaxation areas for the staff with re-cycling facilities to assist with the change of mindset regarding sustainable office culture.


Section

mau buat mall seperti ini kirimkan saja datanya ke email kami  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: