villa najjar

© Manfred Seidl

mau buat villa sperti ini kirimkan saja datanya ke email kami 

Architects: Najjar-Najjar Architects
Location: Pöstlingberg, Linz, Austria
Design Team: Julia Martin, Ali Reza Milaninia, Sebastian Brandter
Structural Engineers: Dipl: Ing Karl Födermayr
Garden design: Topolis landscape architecture
M&E Consultant: Techplan – Franz Mack
Electronic: Patrias Ing. Rudolf Patrias
Main contractor: Auboeck Bau Gmbh
Project Area: 420 sqm
Project Year: 2008
Photographs: Manfred Seidl

   

 

Villa A is located nearby on the slope of the Poestling Berg, a mountain overlooking Linz the capital of Upper Austria.

The site is accessed from the road behind leading down hills to the building’s main entrance, covered by an extended cantilever roof structure. On the street side the building facade is closed with natural stonework to provide intimacy towards the street. The other side is entirely open to the panoramic view over the city.

ground floor plan
first floor plan

After crossing a small pond one is invited to take a breathtaking panorama view of the city before entering the central hall of the house. Following the topography of the site the house is partly caved in the ground. The dining area with an open kitchen is reached by taking a few steps down from the central hall. From there another couple of steps lead to a comfortable area where one can lounge on the sofa or chaise lounge overlooking the swimming pool and enjoying the marvellous view over the city. The floor materials are distinguished according to level and function.

© Manfred Seidl

The architect’s intention was to embrace various functions in one open living area, accommodating the various functions on different levels, always balancing their functional particularities within an open space.

Moreover the large scale glazing and the sliding elements blurs the indoor area and outdoor space. The bedrooms are located on the upper levels that are accessed by stairs which lead to an open gallery. The basement floor is partly carved in the ground allocates fitness and wellness facilities, office and a playroom for children. The parking garage and the machine room are dug in under the access road on the north side of the building.

© Manfred Seidl

The Roof is a  beam grid structure with aluminium panel cladding. On the southern and western side of the building the roof cantilevers beyond the terraces so as to provide an efficient sun protection in summer. The low winter sun warms up the interior space. This implementation of the passive energy concept is supported by a recuperator in the ground and sun collectors on the roof.

It is highly energy efficient and fulfils all requirements for a “green building”, as set in the European building standards.

mau buat villa sperti ini kirimkan saja datanya ke email kami 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 95 other followers

%d bloggers like this: