box house

© Maria Efthymiou

Architects: Vardastudio Architects & Designers
Location: Tremithousa, Paphos, 
Year: 2012
Photographs: Maria Efthymiou

   

© Maria Efthymiou

The site is in  the outskirts of Paphos, with panoramic views – mountains to the north, town of Paphos and  sea to the south–The above parameters played an important role in the design of the house.  Three dimensional elements – simple cubic volumes are creating playful puzzle of the “framed views”.  Interconnection between internal and external spaces brings different pictures of surrounded environment to all the rooms of the house. The juxtaposition of solid mass to large expanses of transparency is transitioned with wooden cladding, which softens strict cubic composition.

© Maria Efthymiou

There is a clear vertical distinction between the living and bedroom accommodation. Open plan living room areas are arranged to allow seamless connection to the garden, covered terrace and pool. Panoramic town and sea views area mostly emphasized from the living room. The path through vertical connector – staircase (connecting basement – ground floor – first floor) creates the highest emotional experience – views open to all different sides. As we get into the bedrooms emotional journey through spaces are calm again reflecting the relaxing function.

Basement Plan
mau buat rumah dg tema seperti ini silahkan kirimkan data nya ke email kami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 95 other followers

%d bloggers like this: